Haber

1. Geleneksel Yemek Yarışması’nın jüri üyesi şefleri, Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Geliştirme Merkezi’nde aşçılık eğitimi alan öğrenciler karşısında şaşkınlığa uğradı.

1. Klasik Yemek Yarışması’nda heyete katılan şefler, Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçılık eğitimi alan öğrenciler karşısında şaşkınlığa uğradı.

Domates çorbasından Çökertme kebabına kadar şefler ne isterse yaptı;
Gebze Beyaz Kalpler öğrencileri
10 parmağında 10 beceri var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze bölgesinde yaşayan gençlerin eğitim ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hizmete açılan Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde çalışmalar sürüyor. Çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemeyen veya sosyal hayatında sorun yaşayan gençlerin eğitim ve gelişimlerine hizmet eden merkezde 1. Klasik Yemek Yarışması düzenlendi. Bu kapsamda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Geliştirme Merkezi’nde aşçı yardımcısı kursunda eğitim alan öğrenciler, yarışmada hünerlerini sergiledi. Öğrencilerin hazırladığı leziz yemekler usta şeflerinki kadar güzeldi. Yarışmanın heyetinde ünlü şef ve yazar Rüzgar Sünbül ile şef Uğur Girdik yer aldı.

YEMEKLER HEYETİN YORUMUNA SUNULDU
1. Klasik Yemek Yarışması heyecanı Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde yaşandı. Merkezde aşçı yardımcısı eğitimi alan öğrenciler öncelikle A ve B olmak üzere iki gruba ayrıldı. Öğrencilere Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Geliştirme Merkezi’nden bir misyoner çalışan da eşlik etti. Her kümeye menüyü hazırlamaları için 90 dakika süre verildi. Öğrencilerden domates çorbası, közlenmiş patlıcan salatası, paçanga böreği, çertme kebabı, roka salatası ve keşkül yapmaları istendi. Yarışma sırasında öğrenciler şeflerden tüyolar aldılar ve birbirinden lezzetli yemekler pişirdiler. Yemeklerin tamamını pişiren öğrenciler, daha sonra heyete keyifli ve lezzetli yemekler sundu.

İLK YERLEŞTİREN KÜMEYE İADE VERİLDİ
Dostça ve kıyasıya bir rekabetin yaşandığı yemek yarışmasında komite üyeleri, öğrencilerin hazırladığı yemeklerin tadına baktı ve puan verdi. Heyecanlı bir bekleyişin ardından açıklanan sonuçlarda B Grubu 424 puanla birinci oldu. İkinci olan A kümesi ise 406 puan aldı. Yarış sonunda kazanan takıma şefler tarafından madalya ve ikramlar takdim edildi. Öğrenciler şeflere teşekkür etmek amacıyla cam boncuk atölyesinde hazırladıkları çerçeveleri kendilerine hediye ettiler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu